Start » Hospice Delft

Ons hospice

Als het thuis niet meer gaat, is een hospice een uitkomst. In de laatste maanden van een leven is vaak veel zorg nodig. Deze zorg kan niet altijd meer thuis gegeven worden. In het hospice geven wij u alle zorg en aandacht die u en uw dierbaren nodig hebben.

Bedden beschikbaar

1

Ons hospice staat open voor iedereen die in Delft of omgeving woont. Woont u verder weg, maar heeft u bijvoorbeeld familie in deze omgeving wonen? Natuurlijk bent u ook dan van harte welkom.

Verblijf in het hospice

Het hospice is een bijna thuis huis. Wij doen ons best om het ook zo voor u te laten voelen. U heeft een eigen ruime kamer met badkamer. Deze mag u aankleden met spulletjes uit uw eigen huis. Onze vrijwilligers zorgen voor het eten, maar u kunt ook eigen eten en drinken in de koelkast op uw kamer zetten. Bezoek wordt door ons verwelkomd met een kopje koffie of thee en kan mee-eten of blijven slapen. Lees meer over een verblijf in ons hospice en bekijk de foto’s.

U kunt bij ons verblijven als uw arts aangeeft dat uw levensverwachting maximaal 3 maanden is.

Zorg in het hospice

Zorg voor iemand in de laatste levensfase is een specialisme. Deze zorg, ook wel palliatieve terminale zorg genoemd, wordt daarom in het hospice uitgevoerd door deskundige verpleegkundigen van Careyn. Zij werken nauw samen met uw huisarts. Uw huisarts blijft medisch verantwoordelijk voor uw zorg.

Daarnaast werken we met een grote groep deskundige vrijwilligers. Zij ondersteunen de verpleegkundigen, zijn er voor u en uw dierbaren en zorgen dat het huishouden blijft draaien.

Kosten verblijf

Voor uw verblijf in het hospice betaalt u een eigen bedrage. Met deze bijdrage kunnen wij de vaste lasten zoals bijvoorbeeld de huur en de boodschappen betalen. De kosten voor zorg door de verpleegkundigen, apotheek en huisarts werkt hetzelfde als wanneer u thuis of in bijvoorbeeld een verzorgingshuis woont. Vaak vallen deze kosten onder basisverzekering. Soms betaalt u hiervoor een eigen bijdrage.

De zorgverzekering betaalt soms (een deel van) de kosten van uw verblijf. Dit regelt u met uw zorgverzekering.

Meer weten over de kosten? Lees hier verder »

Aanmelden

Wilt u in ons hospice verblijven? Of wilt u eerst meer informatie over een verblijf in het hospice?

Wist u dat wij ook vrijwilligers thuis inzetten? Zij komen bij u thuis, ook als u in een zorginstelling verblijft. Lees meer over de inzet van een vrijwilliger thuis.