Start » Hospice Delft » Kosten van een verblijf in een hospice

Kosten van een verblijf in een hospice

Voor het verblijf in het hospice betaalt u een eigen bijdrage. Deze houden wij zo laag mogelijk, zodat het voor iedereen beschikbaar is. De medische zorg en het materiaal wordt grotendeels betaald door de zorgverzekering, maar sommige kosten komen voor uw eigen rekening.

Eigen bijdrage

Voor het verblijf in het hospice vragen wij een eigen bijdrage van € 47,00 per dag. Van deze eigen bijdrage betalen wij:

  • Uw verblijf in uw eigen kamer
  • Eten en drinken tijdens uw verblijf
  • Schoon beddengoed en handdoeken
  • Koffie en thee voor uw bezoek
  • Gebruik van koelkast en televisie op uw kamer
  • Gebruik van de telefoon

Korting

Wij vinden het belangrijk dat een verblijf in ons hospice voor iedereen mogelijk is. Daarom houden wij onze kosten laag, zodat ook de eigen bijdrage laag is. Is de eigen bijdrage alsnog voor u te hoog? U kunt eventueel een korting op de eigen bijdrage krijgen. Neemt u dan contact op met onze coördinator.

Vergoeding zorgverzekering

U krijgt iedere maand een rekening voor de eigen bijdrage. Bij sommige zorgverzekeringen kunt u deze kosten (deels) terugkrijgen. Hiervoor moet u de rekening opsturen naar uw zorgverzekeraar.

Kijk of uw zorgverzekeraar de kosten voor een verblijf in het hospice vergoed.

Medische zorg

De medische zorg door de verpleegkundigen, apotheek, huisarts en andere specialisten valt meestal onder de basisverzekering van uw zorgverzekering. De rekening hiervoor gaat rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. Sommige kosten vallen buiten de zorgverzekering. Die moet u dan zelf betalen.

Soms vallen de kosten niet onder de basisverzekering, maar worden ze op een andere manier vergoed. Als u meer wilt weten over de vergoeding vanuit de zorgverzekering, neemt u contact op met uw zorgverzekeraar.

Extra kosten

Wij willen dat u zich zoveel mogelijk thuis voelt en het u aan niets ontbreekt. Hiervoor hebben wij verschillende extra’s voor u. U vindt meer informatie hierover bij ‘Uw verblijf’. De extra kosten hiervoor brengen wij per maand in rekening, samen met uw eigen bijdrage.

  • Mee-eten: € 7,50 per warme maaltijd
  • Overnachten en maaltijden: € 22,00 per dag

Aanmelden

Wilt u in ons hospice verblijven? Of wilt u eerst meer informatie over een verblijf in het hospice? Neemt u contact met ons op.