Start » Thuisinzet

Vrijwilliger bij u thuis of in een woonzorgcentrum

Een luisterend oor, iemand die onverdeelde aandacht voor u heeft of die even met u gaat wandelen. In de laatste fase van uw leven komt er veel af op u en uw naasten. Onze vrijwilligers kunnen deze fase mogelijk verlichten. Zij komen bij u thuis of in het woonzorgcentrum waar u verblijft.

Thuis

De meeste mensen sterven het liefst thuis. Dit betekent wel dat er veel zorg nodig is, medische zorg en zorg voor de mens. Zorg die er niet altijd voldoende is.

Bent u mantelzorger en redt u het niet meer om zelf overeind te blijven? Wilt u die laatste fase ook nog echtgenoot/echtgenote of kind zijn, naast alle zorg? Of bent u alleen en heeft u weinig mensen om u heen?

Onze deskundige vrijwilligers komen bij u thuis om de last wat te verlichten.

 

Lees meer over wat een vrijwilliger thuis voor u kan betekenen.

Woonzorgcentrum

In een woonzorgcentrum is er wel professionele zorg, maar vaak weinig tijd voor zorg voor de mens. Het ontbreekt de verpleging aan tijd hiervoor. Een vrijwilliger die hiervoor opgeleid is kan dit gat vullen.

Wat kan een vrijwilliger in een woonzorgcentrum voor mij doen?

Aanmelden

Als u of een naaste van de dokter hoort dat het leven nog maar enkele maanden zal duren, kunnen onze vrijwilligers hulp en ondersteuning bieden. Zo kunt u deze levensfase zo goed mogelijk doorbrengen.