Start » Thuisinzet » Thuisinzet thuis

Vrijwilliger bij u thuis

In de laatste levensfase is veel zorg nodig. Vaak neemt een dierbare de taak als mantelzorger op zich, maar dat is een hele zware taak. Of er is geen mantelzorger en u redt het niet meer alleen thuis. Onze vrijwilligers helpen bij u thuis.

Thuis

Mantelzorger zijn is zwaar werk en het kan nogal eens ten koste gaan van de waardevolle tijd voor elkaar. Tijd samen die opraakt. U wilt in die laatste dagen graag nog partner, kind of vriend kunnen zijn.

Soms is er geen mantelzorger die de nodige zorg thuis verleent. De thuiszorg neemt de noodzakelijke medische hulp voor haar rekening, maar dit is niet altijd genoeg. Zij hebben vaak weinig tijd voor een praatje, of een wandeling in het park.

Een vrijwilliger kan de behoefte aan extra tijd en aandacht opvullen. Of zorgt ervoor dat een mantelzorger even tijd voor zichzelf kan nemen. Voor medische handelingen heeft u thuiszorg nodig, dit mag een vrijwilliger niet doen. De vrijwilliger kan wel eten voor u klaarmaken, met u een spelletje spelen of buiten wandelen.

Wordt de zorg thuis toch te zwaar? Of wilt u 24 uur per dag zorg en aandacht in de buurt hebben? Kijk dan of een verblijf in het hospice iets voor u is.

Kosten

Voor de inzet van een vrijwilliger thuis betaalt u niets.

Onze vrijwilligers thuis

Wij hebben deskundige vrijwilligers die weten hoe ze moeten handelen in verschillende situaties. Ze weten wat er komt kijken bij het sterven en hoe ze moeten omgaan met de verschillende emoties van de client en dierbaren.

Met de coördinator stemt u af waar u behoefte aan heeft. De coördinator kijkt vervolgens welke vrijwilliger het beste bij u en uw behoeften past. Een vrijwilliger komt op afgesproken tijden bij u langs. Dit kan iedere dag van de week, tussen 7.00 uur in de ochtend en 23.00 uur in de avond.

Aanmelden voor een vrijwilliger thuis of in een woonzorginstelling