Start » Hospice Delft » Uw verblijf in het hospice

Uw verblijf in ons hospice

Ons hospice heeft plaats voor 5 bewoners. Iedere bewoner van het hospice heeft een eigen kamer met badkamer. Het is een bijna-thuis huis, want zoals thuis wordt het nooit. Wij doen alles wat in onze macht ligt om u wel thuis te laten voelen.

Kamer

Onze kamers zijn compleet uitgerust met alle noodzakelijke meubilair. U wilt zich natuurlijk zo veel mogelijk thuis voelen. Daarom kunt de kamer verder inrichten met spullen uit uw eigen huis, zoals foto’s, schilderijen, een eigen kastje of stoel.

Al onze kamers hebben ook een balkon met zitje.

De kamer bestaat uit 3 ruimtes:

Slaapkamer

In de slaapkamer is al het noodzakelijke aanwezig zoals een comfortabel hoog-laagbed, nachtkastjes en een sta-op stoel. Er is ook een tv en een koelkast in de ruimte aanwezig.

Ook beddengoed, kussens en alles waarmee we uw verblijf comfortabel kunnen maken zijn aanwezig. U mag natuurlijk ook altijd uw eigen beddengoed of kussen meenemen.

Zitkamer

In deze ruimte kunt u eten, een boekje lezen of uw bezoek ontvangen. Er staat een tafel met comfortabele stoelen. Eventueel kan hier een bed geplaatst worden als 1 van uw gasten blijft slapen.

Badkamer

U heeft een eigen badkamer bij uw kamer. Met voorzieningen die het mogelijk maken om ook in deze fase van uw leven nog lange tijd te kunnen genieten van een heerlijke douche. Er is een eigen toilet, wasbak en een kastje met spiegel voor uw eigen toiletspullen.

Verblijf

U had en houdt de regie over uw eigen leven, voor zover dat mogelijk is. Daarom vinden wij het belangrijk dat u uw verblijf in het hospice zelf kunt invullen naar eigen behoefte. Wij volgen, of zoeken met u naar een alternatief. U geeft uw wensen door aan de coördinator, of aan de verpleging of vrijwilliger. Wij denken graag met u mee.

Wassen

Beddengoed en handdoeken worden door ons gewassen. Uw kleding kunnen wij ook voor u wassen. Of wij houden dit apart en een familielid wast dit voor u.

Eten

Het eten wordt volledig verzorgd door de vrijwilligers in het hospice. Zij koken een eitje voor ontbijt, smeren een boterham voor lunch en verzorgen het diner. Uw wensen zijn hierin leidend. Een loopje naar de supermarkt is voor ons geen probleem.

Willen uw gasten mee-eten? Ook dat is mogelijk. Hier berekenen we een kleine bijdrage in de kosten voor. Wij willen dit wel graag vooraf even weten, zodat wij hier met de boodschappen rekening kunnen houden.

Lees meer over de kosten in het hospice.

Bezoek

Bezoek is altijd welkom. U bent thuis, het zijn uw gasten. Onze vrijwilligers zorgen voor ontvangst van uw bezoek en brengen een kopje koffie of thee.

Bloemen en kaarten zijn fijn om te krijgen. Dierbaren vinden het ook fijn om hiermee hun liefde voor u over te brengen. Dat verdient uiteraard aandacht in uw kamer. In onze spoelkeuken hebben wij een bonte verzameling aan vazen voor meegebrachte bloemen. Kaarten om uw kamer op te fleuren kunnen wij voor u ophangen. Onze vrijwilligers staan altijd voor u klaar om hierbij te helpen.

Overnachten

Het kan fijn zijn als een dierbare 1 of meerdere nachten bij u blijft slapen. Dit is altijd mogelijk. Wij plaatsen een extra bed in de zitkamer. De gast mag uiteraard ook mee-eten. Wij rekenen voor het overnachten en eten een kleine vergoeding.

Lees wat de kosten zijn voor een overnachting.

Blijft u liever thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving? We hebben ook vrijwilligers die bij u thuiskomen.

Aanmelden

Wilt u in ons hospice verblijven? Of wilt u eerst meer informatie over een verblijf in het hospice? Neemt u contact met ons op.