Start » Actueel » Kookworkshop Koken voor hospicegasten 

Kookworkshop Koken voor hospicegasten 

Het broodje bij de start rond lunchtijd smaakte al naar meer!  
Samen met 14 collega’s hadden we op woensdag 8 maart een leerzame, gezellige en smaakvolle kookworkshop.  

Eric-Jan de smaakman bracht ons niet alleen de theorie van smaak bij, maar ook de praktijk. De smaaktestjes lieten ons ervaren wat er in je mond gebeurt als je eet. En als je dit begrijpt kun je het ook beter toepassen in je kookkunsten. Dat hebben we meteen geoefend. De producten lagen al klaar in de mooie keuken van de kookstudio. Twee aan twee gingen we aan de slag met de recepten en al snel hadden we rode wangen en lekkere trek. Aan tafel aten we alle gerechtjes op en werden nog veel tips gedeeld.  

Vrijwilligers en coördinatoren leren alles over smaken en koken voor hospicebewoners.

Mensen in hun laatste levensfase eten vaak niet zoveel meer. Het lichaam heeft minder behoefte aan voedingsstoffen. Ook de smaak kan veranderen. Dat wil niet zeggen dat ze dan niet meer kunnen genieten van lekker eten. Als kookvrijwilligers willen we onze bewoners in het hospice verwennen met eten, dat ze echt lekker vinden. En daar hebben we nu weer nieuwe inspiratie en motivatie voor!