Start » Actueel » Lustrumjaar start met nieuwjaarsreceptie

Lustrumjaar start met nieuwjaarsreceptie

Vrijdag 12 januari kwamen vrijwilligers, coördinatoren, verpleegkundigen, bestuursleden en oudgedienden samen bij Firma van Buiten in Delft om het nieuwe jaar in te luiden. Voorzitter Dick de Leeuw bedankte iedereen voor de inzet.

Dankbaar

In zijn speech uitte Dick vooral dankbaarheid. Dankbaar voor de fijne samenwerking met al die mensen die hun tijd, liefde en geld in de organisatie steken. De verpleegkundigen van Careyn, de coördinatoren, de vrijwilligers, de donateurs, de bestuursleden en alle andere betrokkenen. Zonder hun inzet kan het hospice en vrijwilligers thuis Delft niet bestaan.

Nieuwe locatie

In 2023 was er veel aandacht voor een nieuwe locatie. We startten dat jaar met de trieste mededeling dat een recordaantal mensen geen plek in het hospice konden krijgen in 2022. En dat de vooruitzichten niet veel beter waren. De aandacht heeft geleid tot beweging in de zoektocht, maar een nieuwe locatie is niet binnen korte tijd gerealiseerd. Daarom zoeken we nog naar alternatieven op de korte termijn, zodat we toch over 1 of 2 bedden extra kunnen beschikken.

Lustrum

In 2024 valt er wat te vieren. VPTZ Delft werd 35 jaar geleden opgericht, om met vrijwilligers thuis mensen in hun laatste levensfase bij te staan. En 20 jaar geleden opende het hospice in Delft. Dat vieren we met activiteiten voor onze medewerkers. Iedere maand staat er iets op het programma, voor ieder wat wils. De aanwezigen kregen een activiteitenkaart uitgereikt.