Start » Actueel » Records sneuvelden in 2022. En dat is geen goed teken!

Records sneuvelden in 2022. En dat is geen goed teken!

In 2022 heeft een recordaantal van 55 mensen geen plek gevonden in Hospice Delft. Hierdoor stierven zij op een andere plek dan zij wensten. Dit staat in ons jaarverslag 2022. Nog zo’n record: 79 mensen brachten hun laatste dagen door in het hospice. Het is duidelijk dat Hospice Delft te klein is voor zo’n grote gemeente.

Nieuwe locatie gezocht

Om aan de grote vraag te kunnen voldoen zoekt het hospice al jaren naar een nieuwe locatie met meer kamers. Tot nu toe zonder succes. Daarom staat het jaarverslag in het teken van het belang van het hospice voor de gemeente.

In het jaarverslag leest u verhalen uit het leven gegrepen. Nabestaanden die benadrukken hoe fijn hun dierbare het gehad heeft. En hoe belangrijk het was voor hun eigen rouw dat hun dierbare in het hospice kon sterven. Huisarts Hanne Oosthoek vertelt waarom een hospice zo belangrijk is in die laatste levensfase. Voor 55 mensen was deze plek er niet. Dat stemt ons diep triest.

Noodkreet

“En vandaar dat we dit jaarverslag, met dat getal van 55, aangrijpen om iedereen in Delft wakker te schudden. Iedere persoon en iedere instantie die iets voor ons kan betekenen willen we bereiken met deze noodkreet: HELP ONS!” Deze noodkreet uit voorzitter Dick de Leeuw in zijn voorwoord.

De zoektocht gaat dit jaar onverminderd door. Wij hopen daarbij op uw hulp.

De cijfers en verhalen vindt u in ons jaarverslag 2022.

Heeft u een tip voor ons? Laat het ons weten.