Start » Actueel » Vieze vingers

Vieze vingers

In 2024 hebben we iedere maand een lustrumactiviteit. Bij de vorige 2 activiteiten bleven de vingers niet schoon.

Knippen en plakken bij de workshop Waardenkubus

Hoe wil je als mens omgaan met de wereld en met jezelf? Welke waarden horen daar voor jou bij? Wanneer je die voor jezelf helder hebt, kunnen ze je richting geven. Ze vormen als het ware je kompas.

In deze workshop gingen de deelnemers een grote dobbelsteen maken met daarop hun belangrijkste waarden. Daarna gingen ze spelenderwijs met elkaar zien en ontdekken hoe we met al die verschillende ‘steentjes’ bijdragen aan een kleurrijk en waardevol hospice & VPTZ Delft.

Handen uit de mouwen in de belevingstuin

In ‘t Woudt wordt een stuk weiland omgetoverd tot een belevingstuin. Met als doel om jong en oud bij elkaar te brengen in de natuur. Om van elkaar te leren en genieten van het buiten zijn. Er komt een meertje waar zich hopelijk salamanders, kikkers en allerlei insecten gaan vestigen. Een wal met leem voor bijen, veel planten  en bloemen en nog veel meer. Inmiddels is het meertje uitgegraven en zijn de wallen zijn gevormd.

Volgende stap was het creëren van een heg, waarvoor 200 stekken de grond in moesten. Vrijwilligers van Hospice & VPTZ Delft trokken de kaplaarzen aan en gingen samen met het team van Woudtse tuin aan het werk. In de toekomst wordt het een vlechtheg, om de westenwind te temperen en als broedplaats voor vogels.

De natte compacte zeeklei gaf zich niet zomaar gewonnen, dus er moest flink gebeuld worden om voldoende diepe gaten te maken. Maar de zon scheen en na 2 uur hard werken was de klus geklaard.

Fysiek werk in de buitenlucht maakt niet alleen je hoofd leeg, maar ook je maag.
Gelukkig was er na afloop een heerlijke dampende kom erwtensoep met worstenbrood.

Lustrum

In 2024 valt er wat te vieren. VPTZ Delft werd 35 jaar geleden opgericht, om met vrijwilligers thuis mensen in hun laatste levensfase bij te staan. En 20 jaar geleden opende het hospice in Delft. Dat vieren we met activiteiten voor onze medewerkers. Iedere maand staat er iets op het programma, voor ieder wat wils.