Start » Actueel » Zing je mee?

Zing je mee?

Wil je ook momenten van geluk bezorgen met jouw zang?

Els Stikkelman en Josée Claassen zijn een groep ‘Bedside Singers’ in Delft aan het opzetten. Bedside Singers zingen voor mensen in de laatste levensfase. Bedside Singers Delft gaan zingen in het hospice in Delft. Naasten zijn van harte welkom om mee te luisteren.

In Hospice Delft is de sfeer warm en vaak gezellig. Dat komt omdat we veel tijd en aandacht geven aan de behoeften en wensen van bewoners. Daaraan tegemoet komen zorgt ervoor dat mensen zich fijn en geborgen voelen. Het zorgt ervoor dat bewoners kunnen genieten van momenten, ook in de laatste fase van het leven.

Muziek brengt ontspanning

Muziek kan hier een heel goede bijdrage aan leveren. Om die reden is Bedside Singers opgericht. Begonnen in de VS, maar inmiddels zijn er al meer dan 10 Bedside Singer koren in Nederland. Dat zijn koren die geluksmomenten brengen aan mensen die op de drempel staan tussen leven en dood.

Voor zo’n koor in Hospice Delft zoeken wij zangers en zangeressen.

Hoe werkt het?

We zitten rond het bed of de stoel van de bewoner en zingen uit het hoofd een aantal liedjes. A capella, dus zonder muzikale begeleiding. We zingen zolang de bewoner het prettig vindt. We doen alles met zorg en in overleg met de bewoner en de naasten en stellen ons bescheiden op. We kiezen onze liedjes zorgvuldig uit. Ze komen uit allerlei landen en tradities en spreken een universeel gevoel van geborgenheid aan. Ze zijn kort, hebben een eenvoudige melodie en zijn driestemmig. Een enkele keer zingen we een verzoeknummer. We zijn niet gebonden aan een religieuze stroming. 

We zingen steeds met 4 à 5 zangers. We hebben naar schatting 15 koorzangers nodig die onder leiding van een dirigent het repertoire eigen gaan maken. Pas als we de liedjes kennen, starten we onze optredens. We denken aan 1 x per 14 dagen een repetitie en 1 x per 14 dagen een ‘optreden’. Je hoeft niet ieder optreden mee te doen. De dag en tijd in de week waarop we gaan repeteren en later gaan zingen in het hospice hebben we nog niet vastgesteld. We kiezen daarvoor momenten waarop de dirigent en de (meeste) zangers kunnen.

Het zou fijn zijn als je mee wilt doen met dit bijzondere koor. Je kunt je per mail aanmelden bij Josée Claassen via info@hospice-vptzdelft.nl.  

Ook voor vragen kun je het hospice mailen.

Horen wij snel van jou?